from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 24-Aug-2010 15:15 Email | Share | Bookmark
salam ramadhan al mubarak

 
 
salam ramadhan al mubarak

lama tak update kat FP ni,sibuk sikit la bulan puasa nih & susah sikit la kita nak masuk FP,kita pun tak tau kenapa,tetapi selalu 'hang' tiap kali masuk FP...hrrrmmmmm napa eh??

berpuasa tahun nih agak mencabar lar skit,sebab masa berpuasa panjang, subuh masuk pukul 4pagi & berbuka pukul 8.40malam huiiihhhh jenuh nak tunggu cumanya kat sni walaupun waktu berpuasa panjang tapi cuaca kat sni yang sejuk berangin,takda la kita rasa letih sangat mmg macam ni la bila bulan puasa setiap tahun akan anjak awal ke hadapan & kebetulan pula kat dublin nih,bulan may hingga august nih mmg tgh waktu musim panas jadi tu yang waktu siang panjang...dugaan di bulan puasa jadi next year berpuasa lagi la penuh dugaan sebab berbuka pukul 10mlm

ni kita try menu dari buku resepi...sedap & tak rugi try resepi nih


CHICKEN WITH PINEAPPLE AND CASHEWS

BEEF SALAD


Quote:
Resepi : Chicken With Pineapple And Cashews
Bahan :
1/2 cawan raw cashews
2 sb minyak masak
4 ulas bwg putih - cincang halus
1 bj bawang besar - potong kiub besar
2 sk lada merah - cincang halus
350g isi ayam - potong saiz sedang
1/2 biji capsicum merah,hijau
2 sb sos tiram
1 sb sos ikan
1 sk gula
2 cawan nenas - potong kecil
3 batang daun bawang - potong kecil
Caranya :
Bakar cashew nut dalam oven sampai perang,sejukkan.
Panaskan minyak, masukkan bawang putih,bawang besar dan lada merah,goreng 2minit,angkat.
Dalam minyak yang sama dan api besar goreng ayam separuh masak, masuk capsicum.
Masukkan tumisan bawang tadi.Tambahkan sos tiram,sos ikan,gula & nenas,masak 2minit.Tutup api.
Last masuk cashew nuts.Gaul rata.Siap


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net