from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 1-Jun-2010 19:30 Email | Share | Bookmark
strawberry farm

 
 
 
 
 
 
last week kita pergi ke wexford,dok jenguk stobery farm best sangat2 mmg nak kena pergi lagi nih tuan tanah tu sporting & very nice, asben dia Mr Tom & wife dia Elizabeth, farm kat sni moden dah tak payah pagi2 cerah tanah nak siram pokok stobery, semua computerized, bila nak siram pokok atau letak baja, semua setting kat computer jer, tuan tanah bz masa nak petik buah jek, seronok betulllll tgk buah stobery bergayutan
kalau nak tau stobery yg manis,mesti petik buah yg merah sampai ke bucu/hujung buah kalau masih hijau skit pun akan masam. kat sni pulak tanaman stobery di buat atas para,kiranya buah tu bersih tak kena tanah nak beli stobery kat sni yg paling seronok,ambik bekas gi petik sendiri yg lagi best sambil2 petik masuk bekas dok sibuk jugak masuk mulut memang kekenyangan betul makan stobery..puas hati
kat farm nih pulak ada 7 jenis buah yg hujungnya 'bery'... ada stobery,rasbery,white berry,logan berry, tayberry lagi 2 nama tak ingat daaaaa bila ada stobey farm mesti ada jam kan hb & wife nih jugak ada buat jam stobey & mix fruit jam semua guna buah2 yg ada kat farm durang nih,kita beli lar sebotol yg still warm,sbb baru siap beberapa jam sebelum kami sampai












View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net