from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 24-Feb-2010 22:18 Email | Share | Bookmark
cupcakes coklat & sotong celup tepung

cupcakes coklat nih simple sgt nak buat...masuk2 bahan dlm mangkuk,gaul sebati masuk dlm tray..bakar... dah siap...kita sukerrrrrrrr cupcakes kalau kat rumah nih mmg takyah touch up...mmg selamat laaaa sofa kat family room tu

sotong tu pulak kita try godek cara lain,kali nih sotongnya lepas digoreng nmpak mcm debab2 mcm tuan dia & sampai ke mlm sotong nih still lembut

esok pulak hari bz sedunia,kita invite kengkawan dtg makan kat rumah...sbuk la kita bersilat berkarate kat dapur nnt2 kita tepek la gambo....tu pun klu sempat nak bergambo




Quote:
Resepi : sotong celup tepung
- bahan disatukan -
6 sb tepung gandum
3 sb tepung jagung
sedikit serbuk lada hitam
sedikit serbuk kari daging
sedikit garam
sedikit lada sulah
- bahan disatukan -
1 biji telur
1/3 cawan susu segar
Cara - cara :
Sotong dipotong & di toskan. Golekkan dalam bancuhan tepung dan kemudian di celup dalam bancuhan telur. Goreng dalam minyak panas & sekejap sahaja


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net