from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 15-Feb-2010 20:55 Email | Share | Bookmark
Pasta with white sauce & cheese

pasta nih di godek setelah ank dara ku memprotes tak nak makan nasi...bila tanya nak makan apa??? nak makan manggi... kita pun jegil mata mintak ampun mmg ibu tak kan masak!!! kita ckp kat arina sila request makanan lain tu yg dia list...nak makan mee/kue tiaw/mee hoon... bkn tak nak buat tp mmg bhn2 nya takda kat rumah....last2 kita buat pasta...senyum sampai ke telinga... adoiii la ank dara ku yg sorang nih!!!!
mula2 nak buat pasta bolognese tp kadang2 ikut mood arina taknak makan,tu yg kita pun masak2 campak2 apa yg patut....dah siap kat bawah ni resepinya.....




Quote:
Resepi : Pasta with white sauce & cheese
pasta - rebus empuk & toskan
bawang putih - potong dadu
bawang besar (holland) - potong dadu
stok daging kiub/kalau ada daging cincang lagi sedap
slice cheese
fresh milk
sos tomato
oregano
lada sulah & minyak zaitun
Cara Membuatnya :
Panas minyak,goreng bawang kekuningan & masuk stok daging.Kalau guna daging masak hingga berubah warna.Masuk air panas sedikit supaya tak terlalu kering.
Masuk sos tomato & fresh milk. Dah gelegak masuk slice cheese.
Bila cheese dah hancur masuk oregano & lada sulah. Dah siap.
Bila nak makan,ambil sikit pasta & ambil sikit sos nih gaulkan sebati,makan ler panas2
p/s : lupa nak masuk cendawan


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net