from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 11-Feb-2010 19:36 Email | Share | Bookmark
ayam perap,mexican bun,sup tulang...

ni ceritanya dok tangguh nak masuk gambar kat sni dah terbanyak ler pulak sekali masuk ni menu last week kalau tak silap utk khamis & jumaat....bila dok belek2 gambar kat camera baru ler perasan dalam masa seminggu mcm2 masuk dlm perut nih jadi apa lagi rajin2 la wat puasa sunat biar lega sikit usus perut tu dok bekerja seharian...non stop...klu usus perut nih leh bercakap "nih...org ke naga...makan tak berenti"

ayam perap tu utk lunch arina blk dr sekolah...nak buat nya pun mudah sgt,bila masuk oven nih senang skit,sambil ayam tu masak kita leh buat menda lain mexican bun ni pulak utk arina tapau gi skolah, dia nih mmg selera bab makan nih susah skit,tu yg kena selalu godek roti kat rumah nih...sup tulang tu pulak masa dok beli brg2 basah teringin nak makan sup tulang...ingatkan rasa sama mcm kat pakistan aiiihh maklum la yg jual pun kaum dia jugak,rupanya kat sni berbau....en asben pun tak berapa nak selera nak makan maggi goreng nih kena godek mlm tu la....dah lunch en asben tak selera nak makan sup tulang tu lagik,bila mlm kena la buat menda lain mee je la mee manggi perencah kita buat ala2 mee basah...sedapppp klu tak nak mee manggi ni kembang lepas goreng..bila rebus manggi,buang air & terus masuk dlm air sejuk...elok jek mee manggi nih keras just nice nak goreng sayur tu pulak kita try 'italy spinach' sgt ler lembut & cepat lecuh time goreng,tp kita suka sbb xpress








Quote:
Resepi : Ayam Perap Express
Bahan :
ayam - leg piece la sedap
sos tiram
sos tomato
sos cili
kicap manis
madu skit
minyak masak skit
Cara :
Perap ayam dengan semua bahan2 tu selama 10minit. Letak dalam tray yg di alas aluminium foil & perah asam limau atas ayam tu.Bakar 200degree selama 40minit. Dah siap

Resepi : Italy Spinach
Bahan :
bawang putih - tumbuk lumat
bawang merah - potong dadu
serbuk pati ikan bilis skit
serbuk lada hitam skit
minyak zaitun
Cara :
Panas minyak zaitun. Tumis bawang naik bau & masuk bhn lain. Tutup api & masukkan italy spinach nih,gaul rata & biar sekata. Dah siap


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net