from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 22-Oct-2009 13:01 Email | Share | Bookmark
holiday..rome,italy

finally dapat jugak luang masa duduk lama skit depan pc sejak2 pindah ke dublin ni makin sibuk, maklum lar takda helper dolu2 'eksen' ada helper,skrang nih dari a-z semua buat sendiri, adoiii patah pinggang dok sapu laman maklum lar sini dok windy memanjang...jgn kan daun2 kering tong sampah & kerusi kat luar rumah tu pun abis tunggang langgang kena tiup angin

ok kali ni nak share story kita bercuti ke rome,italy mmg best sesangat rasanya kena pergi lagi skali lar byk tempat tak sempat cover...menara pisa & venice...uhuhuh rugi betul rasanya tak pergi ke sana,tapi nak buat mcm mana pergi pun 5hari aja so cover tempat yg penting saja lar.....sepanjang we all kat sana, we all stay rumah kawan en asben Samad & Lina... gracias terima kasih sgt2 atas layanan yg diberikan,keletihan & kepenatan melayan kami yg menumpang tido di rumah & tak lupa tukang masak special maklong (jasamu dikenang)

1st day tu we all sempat cover trevi fountain,plazza del popolo,trinita del monnti,castel sant angelo & piazza del tribunali. semua kita cover sambil jalan kaki sambil usung sling bag & tolak stroller mmg letih & kaki rasa cam nak tercabut tapi sangat2 berbaloi. rome mmg terkenal dgn seni rekabentuk bangunan yg unik & menarik,jadi elok2 habis satu hari berjalan baru perasan sakit tengkuk, mana tak nya kepala dok teleng tgk bangunan

actually byk lagi gambar2 menarik sepanjang kita kat sana, tapi ada kat dalam kamera kwn yg pergi sekali tu. nnt2 bila dia dah settle loading semua gmbr kita tepek lar kat sni
than 2nd day we all sempat cover coloseum,santa maria maggiore & s pietro in vincoli. ptg tu pulak dalam pukul 7pm we all rushing ke train station & bertolak ke Florence, about 4hrs by train florence terkenal utk tempat bershopping kiranya ala2 Nilai 2 kat seremban,pada kaki2 shopping mmg heaven pergi ke sana especially time crismas atau end season,hg mmg sgt2 murah

ada lagi gambar2 masa kita berjalan ke coloseum & vatican city. nnt2 ada masa kita d/load

mmg kita suggest pada sapa2 yg nak tour europe masuk lar rome dlm list mmg berbaloi makan mcm biasa lar,sana kan terkenal dgn pizza so dok try pizza memanjang & sedap pastu pada peminat coffee jgn lupa try cafe latte kat rome...best



trevi fountain...unik betul architecture kat rome...

posing...

kat bawah ni ada kolam usually campak coin & make a wish

trevi fountain waktu mlm...lagi cantik

actually building belakang arina tu semua tempat shopping ada gucci,prada & lain2 famous brand


semasa di florence


marry go round ngan uncle samad & nabila

suka sgt arina

masa di train station,on the way to florence

arina & maklong..tukang masak paling best...p/s : maklong jasamu dikenang

en asben kat train station..posing beb!!

samad dlm train..control macho


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net