from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 20-Sep-2008 18:31 Email | Share | Bookmark
sambutan berbuka puasa minggu ketiga di malaysia embassy

tadi ada wat majlis berbuka puasa di malaysia embassy,kali nih ramai yang datang & student2 madrasah pun ada yang dah mula berkunjung ke islamabad nak join puasa & beraya ngan m'sian yang ada di islamabad (ur mostttt welcome ) & tadi betul2 meriah sampaikan lauk pauk pun just nice ajer,rasa ralat jugak lar kami sebagai tuan rumah bila ada yang tak dapat nak tapau utk bersahur tapi takpa lar janji time berbuka & pas moreh semua makan kekenyangan & puas hati
utk majlis berbuka kali nih,sponsored by TNB (mekacih yer en said & en akbar ) & kami nih di embassy di beri kepercayaan memasak utk malam nih.kita masak dalca daging 5kg,wat acar jelatah & cucur udang 2kg.menu utamanya nasi putih di makan dengan ayam masak merah,dalca daging,acar jelatah & lauk tambahan sup bebola daging utk berbuka puasa pula ada mee goreng,kuih kacang,cucur udang & paling special malam nih murtabak!!! hilang kempunan nak makan murtabak bazar ramadhan sedap betul & puas hati dapat makan murtabak...kita sampai tak makan nasi ler tadi,dok ulang makan murtabak
tapiiiiiii....tengah2 bergumbira berbuka puasa tadi tiba2 ada bomb blast!!! terkejut sesangat...1st time nih pengalaman bomb blast masa kita dok luar rumah punya la kuat bunyi bom tu & targetnya hotel marriot tak sampai 10minit dari kawasan embassy,jadi leh bayangkan betapa kuatnya bunyi bom tu & bila balik rumah tgk news...Ya Allah mariott dah hampir nak collapse!! mmg dalam sejarah lar kali nih, durang dok mengebom mariott sampai dah nak runtuh hotel tu & mayb esok berita di m'sia ada cover pasal bombing tadi tu. adoiiii kecut perut & pi mana2 dah rasa tak selamat,dugaan di bulan posa!!!
tak pe lar,dalam pada dok tergezut bomb blast tu mulut tetap gak sambung makan & alhamdullillah semua rakyat m'sia yang ada di sni selamat,itu yg penting








pg


en asben & ank daranya

kita makin embam maklum ler dah nak masuk 26weeks


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net