from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 2-Sep-2008 00:22 Email | Share | Bookmark
Tag - mamasya nun jauh di brunei :)

1st day puasa dapat homework dari mamasya ni baru pas semayang subuh...jadi sementara perut pun still penuh,leh ler kita ngadap pc ni kejap...nak baca berita kat tenet awal bebenor,still berita semalam daaaa...durang pun tgh sibuk menghapdet berita kat kl tu

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answer the question about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names. Then goes to their blogs and leaves them a comment. Letting them to know that they have been tagged. Let the person who tagged you know when you've posted your answer.So now, on to the questions...

1) What were you doing 5 years ago?
Tahun 2003 lar kan bulan may 2003 baru jek join goment,kejutan budaya kerja tahap maximum... kekeke

2) What are 5 things on your to-do list for today?
a. Nak buat kuih untuk berbuka posa,kuih apa eh?? kang kul 2pm baru ada idea
b. Nak pergi G10 markaz, my mum request pillow case 20biji!!! ayoyo mak nk buat hapa??
c. Nak kena pergi Said Pur Village, ambik gaun arina & antor kain baru nk buat gaun raya arina
d. Malam ni nak semayang terawih....winduuuu nk terawih ngan en asben
e. Petang nak kena gi check up, pe kabor baby lam perut ni haaa

3) What are 5 snacks you enjoy?
a. Kerepek....paling best kerepek ubi pedas
b. Kuih ngunyah2 especially kuih gunting & kuih siput
c. Buah manggis,duku,langsat blh skip makan nasi
d. Pizza...yang wat sendiri je lar...best letak apa yg kita suker
e. Aiskrim...paling suka perasa stoberi & cekelat

4) What are five things you would do if you were a billionaire?
a. Nak bawa family,parents & in law pergi umrah & haji sesama,dapat pegi tiap2 tahun lagi best
b. Sedekah bebanyak kat rumah anak yatim & rumah org2 tua
c. Buat long term investment,en asben pun takyah kj,leh honeymoon sampai ke tua
d. Nak bagi ank pendidikan terbaik di dunia & akhirat
e. Nak sedekah makanan & kain baju pada org islam yang tak berkemampuan di muka bumi Allah nih....

5) What are five jobs you've had?

hahahaha...kiter nih mmg tak suka dok diam...mmg lebih dari 5 kerja dah pernah buat dah kerja part time sejak cuti pmr lagik....tp kita story lepas spm la yer

lepas spm,sementara nak tunggu result tu kita kerja ngan kilang elektronik jepun kat segamat sebagai operator pengeluaran wanita (merasa ler naik bas kaler biru) lepas dah kuar result spm,kilang offer jadi programmer & kita pun mmg minat calculation,terima tawaran tu & kerja sampai bulan 12,1999. masa jadi programmer tu dpt pergi singapore & indonesia kilang hantar training program,baru jek dapat offer nak di hantar ke jepun tetiba dapat offer sambung belajar jadi dgn berat hati resign

sementara study tu sepanjang cuti semester tu mmg tak reti dok diam, kerja ler sekejap2 ngan kilang fujitsu di batu pahat, kilang mitsumi di segamat...naper kita suker kj kilang??? sbb nya senang nk mintak & senang nk berenti pastu ada uniform kj tak pening pepagi nk pilih baju apa nk pakai gi kj

lepas abis study tahun 2001 kerja sekejap ngan Pritec Co. kat segamat selama 3bulan sebagai clerk...buhsan tahap gaban kerja kat situ....pastu merantau ler kiter ke kl,dapat kerja ngan Yuha Ass. Sdn. Bhd. post account supervisor.tersangatlah bestnya kerja kat sni, sbb dapat belajar byk benda baru. tapi org tua tetap membebel suruh mintak kj goment katanya lebih secure jadik kita mintak goment nk jaga hati org tua. kebetulan time tu tgh top cter gerak khas,kita pun sesaja mintak ler inspektor sahab...dah rezeki dapat ler pulak pastu gi intebiu goment dapat jugak kat audit negara & kem.kewangan. alhamdullillah mmg rezeki kita murah tang mintak kerja nih (klu mintak bomba pun dapat kot!!) lepas tu dah pening mana satu nak pilih,hati nih mmg melekat nk jadik inspektor sahab lepas dah discuss ngan org tua durang lebih redha masuk kem.kewangan jadik kita join treasury tahun 2003 & sampai skang ler (cuti tanpa gaji dah 5 tahun)



A.Dibuat oleh: antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com,juzzyouandme.blogspot.com, sweethoney, sofiaroxy, darleeluv, a gift fRoM hEaRt, a gift from azza, sejenak bersamaku, cherita dapur, kaklin,Mamasya,from pakistan with luv.....

b. Dibuat oleh: antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com,juzzyouandme.blogspot.com, sweethoney, sofiaroxy, darleeluv, a gift fRoM hEaRt, a gift from azza, sejenak bersamaku, cherita dapur, Was Will Always Me,Mamasya,from pakistan with luv....

Ni Arahan Nya…
Copy Gambar Kat Atas Tu Dan Post Kat Blog Kalian
Teruskan Mencari Mangsa Seramai 5 Org..(Nak Lebih Pun Takpe)
Setelah Mengenalpasti Mangsa Yg Sesuai, Sila Tinggalkan Pesanan Di Blog Mereka
Lastly, Jgn Lupa Tempek Url Kalian Sebelah Url from pakisan with luv Kat AtasTuh...
Tag di terima dari Mamasya nun jauh di brunei. Nak kongsi Tag Ni dgn kawan-kawan iaitu;
***kawan2 pilihlah nak sambung dari A atau B link Tag Ramadhan ni...

1. hana nun kat jepung (http://hanamemories.blogspot.com/)
2. ustazah azie (http://aziemas.blogspot.com/)
3. amy nun kat germany (http://schwenkeena.blogspot.com/)
4. fiza nordin novelist (http://sofie2za.fotopages.com/)
5. shima (http://shima27.fotopages.com/)
6. che'iza geng buyungku (http://pangkin.blogspot.com/)
7. alis geng MyR (http://jedanese.fotopages.com/)
8. kak masz yg bzzz (http://masz73.blogspot.com/)
9. farah nun jauh kat utara UUM (http://farrahyasmeen.fotopages.com/)
10. kak jun rajin masak (http://yummylicious-jun.blogspot.com/)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net