from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  14  15  16  17  18  19  20  [21]  22  23  24  25  26  27  28  >  >>]    [Archive]
Sunday, 26-Apr-2009 18:37 Email | Share | | Bookmark
try menu baru last week


nasi goreng ikan masin...terpedas & ternganga ler mulut

mi hoon singapore

daging masak merah pun buat berkuah & pedas

kuih bakar try resepi lain...sedap & lagi sedap tang kerak2 tu


Sunday, 26-Apr-2009 18:20 Email | Share | | Bookmark
perang dunia ke 3 ;)

skang ni umh dah mcm tongkang pecah...mmg tgh perang dunia ke 3 tgh pack brg2 ler apa lagi, ari rabu nih last dok umh nih...dah 4thn lebih dok umh nih,byk kenangan kat umh nih kat umh ni ler kita byk belajar masak...hehehe (rumah nih akan ku kenang selalu

pastu kan ari tu ada kwn blk m'sia for gud & sedekah ler kopi instant yg dlm gambar kat bawah nih... sedap gakkk letih2 dok packing pekena kopi o'

jadinya pas nih kita bzzz gler...nk pindah umh...nk pack brg kat umh baru,nk pasang segala wayar tipon,tv,tenet...klu ngan pakistan nih kurang2 sebulan ler br ok





Tuesday, 21-Apr-2009 17:15 Email | Share | | Bookmark
Kartini's Day

pagi tadi dpt invitation dr indonesia embassy,they all ada buat sambutan "Kartini's day" mmg meriah, sejarah asal usual kartini nih mmg tak sure,ada td ibu embasador nyer bg taklimat skit,tp tak paham apa yg dia ckp... sampai berkerut2 dahi nih nk 'memahamkan' apa benda yg dia xplain... sudahnya abis dia ckp kita pun ikut sama tepuk tgn... apa yg dia xplain kita tak paham...adoiii ruginya...
jadi ni ler sekitar majlis pagi tadi...elok nk uli donut ptg tadi terus terbantut...sbb nya blk dah dekat kul 2pm,pastu ptg td bw budak berdua nih gi klinik,tak sihat lagiiiiiiiiiiiiiiii....sedihnya lar..........mintak2 dok tukar ubat nih elok la bebudak berdua nih...
so cuci mata ler


tarian wajib...pocu pocu

yg nih tak tau apa nama...mcm tarian inang

bergambar ngan diplomat wife dr indonesia embasy

arina...kan dah makin kurus


Sunday, 19-Apr-2009 16:03 Email | Share | | Bookmark
mee goreng

semenjak dua menjak nih arina dah tak nak makan nasi...fenin2 ari2 dok memikir nak masak apa... skang nih dah tinggal 14kg (dok m'sia ari tu maintain 18kg) sian nengok,cam ibu tak bg makan jadi wat ler menu yg dia suka...apa lagi klu bkn adk beradik mee tak kira ler kue tiaw,mee hoon,sepupu sepapat pasta semua dia bedal
last week tetiba ter"rajin" skit,buat ler mee kuning skit & first time kita goreng mee kuning versi kering biasanya lagi suka wat mee basah takpun mee hailam,nasib baik campak2 jadi mee goreng..kot campak2 jadi mee siput tak ke naya
resepi nya pun main campak rasa cam sedap...ok lar masukkan ajer kita buat tak pedas sgt sbb arina nak makan klu tak mmg letak pes cili tu bersudu2

resepi : mee kuning

Bahan-bahan :
500g mee kuning
2 ekor sotong
100g udang
1sb pes cili
5 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
2sb sos tiram
sedikit sos ikan
3sb sos cili
sedikit kicap pekat
sedikit minyak masak
taugeh
sawi
Cara-cara :
Bawang putih & bawang merah dikisar halus. Panaskan minyak & tumis bawang hingga kekuningan. Masuk pes cili dan goreng lagi.
Bila lada dah masak masuk udang & sotong,biar dalam 2minit & masukkan sos tiram,sos cili & sos ikan.
Bila rasa semua dah ok,masuk mee & gaul rata,masuk sawi dan biarkan dalam 5minit. Tutup api & masukkan taugeh.Gaulkan biar rata & makan panas2....best




Sunday, 19-Apr-2009 14:11 Email | Share | | Bookmark
arina dah gi skolah

awal bln april,arina dah gi skolah...antara sbb kena antar gi skolah :

1. dok umh kerjanya kacau ibu...
2. dah bosan kacau ibu,dok menepek cium baby...sampai baby tak aman nak tido
3. lum leh ckp dgn clear....tp sejak gi skolah nih ckp tak berenti
4. arina dah bosan dok umh kj nya nak main kat luar,baik antar gi skolah
5. dia takda kat umh sebelah pagi,ibu byk kj leh buat...hehehe

jadi lebih baik ler dia gi skolah...bkn apa dia dok umh bosan & nak berkawan....tak larat kita nk layan dia cam dulu2...skang dah ada baby,bila dok concentrate ngan baby mula lah dia wat perangai (jelesssss) tp bila dia gi skolah 9am-1pm rindu la pulak, dok tunggu dia blk kul 1pm
klakor tul pepagi xcited gi skolah sampai tak nak b/fast so bawa bekal je lar...pastu blk skolah,nmpak2 muka ibu jek terus mintak air sirap abis sebotol sirap terus kong tidor sampai kul 3pm
skang sejak skolah nih dah pandai demand makan...minggu pertama boleh lar bawa biskut...pastu perasan bekal dia tak berusik...napa lak?? pas tanya dia...rupanya dah taknak makan biskut...tanya dia arina nak makan apa?? karipap...pau... huh nasib baik tak dimintak nasi tomato ke nasi ayam!!! so skang nih kita bz ler kat dapur wat stok utk dia gi skolah...eeee mcm2 perangai arina skang nih...tp kita tak kisah janji dia makan
so skang nih, dok buat stok kuih pau,karipap,kuih kacang kiranya apa2 yg bergoreng mesti dia makan tapiiiiiiiiii bila tang kek pulak,mintak yg sedap2 belaka...nak marble cake,cekelat ciskek ari tu buat kek pisang sepotong jek yg dia makan,pastu dok sibuk mintak marble kek...ye lar next week ibu 'mermarble' ler kat dapur
ini baru masuk play school lum masuk KG or gred 1....kot dah masuk gred 1 dia mintak nk bawa western fud...ari nih nk makan italian...esk nk makan kebab....br yer ibu bersilat ari2



burger m'sia...wat minum petang..

bun pandan...arina bawa bekal gi skolah

inti kacang merah..mlm nih masuk esbok,esk projek pau



[<<  <  14  15  16  17  18  19  20  [21]  22  23  24  25  26  27  28  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net