from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  11  12  13  14  15  16  17  [18]  19  20  21  22  23  24  25  >  >>]    [Archive]
Saturday, 11-Jul-2009 00:18 Email | Share | | Bookmark
melody park,islamabad

sementelaah summer yg panas berdering nih tambah pulak dgn memanjang blackout pastu tv pun dok buat kaler biru jek kita pun kuar ler jenjalan. lama betul tak melepak2 makan rodni nan kat melody park nih. actually kawasan nih mmg consider tak selamat,durang dok sibuk wat latihan lempar bom kat area nih last yr curfew kat area nih,now dah okey skit tp kena pegi hari biasa lar,klu ari cuti mmg tak berapa yakin nak pegi serammm ooooo...kang tgh2 sedap makan rodni nan ada pulak melatah2 dgr bunyi bom

kalau makan kat open area mcm ni,mmg sempoi je lar cara durang serve,roti letak atas newspaper aje pastu soft drinks mgm serve direct dlm botol,takda nk tuang2 dalam glass tapi kita suka makan kat tmpt mcm nih,selalunya lagi sedap dr makan kat restoran/proper place


roti makan ngan mutton karahi. roti serve atas paper jek & mangkuk pun sumbing sempoiiii

softdrinks sni special skit,minum direct dr botol....ala2 m'sia thn 80an

yg nih dipanggil 'ketak-ketak' sbb durang dok masak sambil dok ketuk2 kuali tu & apa yg dimasak??? 'telur' kambing masak ngan tomato...sapa nk order???

nih bbq ayam tapiiiiiiii punya la masin,terkelip2 mata nak perabis seketul ayam


Friday, 10-Jul-2009 23:33 Email | Share | | Bookmark
menu lunch

menu lunch utk hari jumaat daging masak kunyit pastu dok godeh2 esbok jumpa plak ikan merah ada 2ketui wat penat sental periuk dok masak kari ikan merah 2ketui pastu dah ada kari ikan kena ler ada sambal belacan...yg nih resepi mak buyung hana yg dok kat jepun tu,tp sbb kita nih mmg seram skit nak makan pedas,jadi kita potong2 ler mangga manesssss tu masuk dlm sambal,sudahnya makan nasi sampai tak hengat dunia





utk daging kunyit tu,kita main agak2 je lar bahan2 nya sbb nya mmg dah lama tak masak kita masak cam nih :

perap daging tu dengan garam,kunyit & serbuk kari daging (Baba's sedap sket) perap dalam 1/2jam. pastu masak daging tu ngan api slow jek sampai air daging tu kering, pastu masukkan minyak & masak lagi sampai tukar kaler tapiiii jgn garing sgt,kang liat tersengkang kat tekak pastu masuk bawang putih,bawang merah yg dah dimayang halus,kacau2 rata. rasa ler skit kot terkurang masin adjust ler mana yg patut. masuk pulak bawang besar,lada merah & lada hijau,biar dalam 5minit gaul2 rata & siap ler nak makan ngan nasi panas


Friday, 10-Jul-2009 23:14 Email | Share | | Bookmark
gems

ari tu ada kawan nak order gems from here...kat sni peridot is the best...zircon segala mcm kaler ada tp kawan kita nih dok cari ruby & peridot,tu yg dok snap gambo... rega jgn ditanya...bilion rupiah pak cuci mata aje la eh


african ruby

yg nih pun..african ruby

peridot

afghan kunzait


Friday, 10-Jul-2009 09:41 Email | Share | | Bookmark
kuih kacang rangup

kuih kacang nih mmg peberet en asben & arina...nih klu tetiba ter 'rajin' nak godek kacang hijau...baru ler kuih nih muncul sekelian kalinya wat minum ptg
resepi nih special..kulit yg salut kuih kacang nih mmg ringan & bila makan tu dok krup krap krup krap.. abis bersepah ler klu makan nak selamat..baik ler makan kat garden..ada gak rezeki kat semut2 atas tanah tu




nih cara kita buat kulit utk salut kuih kacang nih :

500g tepung gandum
1/2 cawan minyak masak
1/2 cawan marjerin
750ml air (yg betul2 sejuk dr peti ais)
garam & serbuk kunyit

* adunan nih mmg byk...blh ler bahagi 4 ke 5 ke 8 ke
pastu blend ler semua sampai sebati & celup ler kuih kacang dlm adunan nih..goreng sampai masak


Saturday, 4-Jul-2009 11:01 Email | Share | | Bookmark
manggo..manggo..manggo...

skrang nih kat pakistan mmg tgh musim manggo & dgn cuaca panas terik dah ala2 padang pasir nih mmg manggo tgh maneeessssssssssssss klu makan manggo sampai melekat ler rasa manis kat ank tekak,biasanya lepas minum jus manggo tak pun makan manggo nih mmg kena minum air masak bergelas2 nak balance kan balik rasa manis yg melekat kat anak tekak sebelum meninggalkan pakistan nih kan...baik ler makan,minum manggo siang malam pagi petang


jemput makan


jemput minum


nih cara kita buat jus manggo nih...senang je nak buat

buah mangga - buang kulit & potong2
air
fresh milk
air batu
- masuk semua bahan2 kat atas nih dalam blend & kisar hingga halus,klu nak cair tambah lagi air & fresh milk pastu minum ler dgn nikmatnya


[<<  <  11  12  13  14  15  16  17  [18]  19  20  21  22  23  24  25  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net