from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  [17]  18  19  20  21  22  23  24  >  >>]    [Archive]
Sunday, 26-Jul-2009 19:52 Email | Share | | Bookmark
candid...

aira atikah 7bln...
arina athirah 3thn 7bln

kan senang nak kira...both of them born in dec same with me en asben request next one born in august (nak jugak same month dgn dia) alamak.....tang ni susah skit...rezeki kan..kena lar tunggu









Sunday, 26-Jul-2009 19:44 Email | Share | | Bookmark
pulut kuning vs rendang daging

nak perabis stok beras pulut yg mmg melambak2 kat umh nih kita wat ler pulut kuning mkn ngan rendang daging skang nih tgh musim bayam..mmg tgh cantik elok jek hijaunya...wat masak air..tp takda keledek ler...klu masuk keledek lagi besshhhh





Sunday, 26-Jul-2009 19:13 Email | Share | | Bookmark
golf tournament

ni lar gambar2 sekitar golf tournament...tak ramai yg join..maklum ler mmg tak ramai yg ada kat sni lepas2 pakistan tak berenti dok berperang & campak2 bom mmg dah ramai cabut lari dari pakistan nih,ni ler yg tinggal (kebal2 belaka) pas blk dr golf nih,semua join lunch kat umh tq tq for coming









Thursday, 23-Jul-2009 17:44 Email | Share | | Bookmark
makan2 kat umah

last week ada wat makan2 kat umh...main menu nasi minyak makan dgn ayam kapitan,rendang daging & acar mentah tu ler...nak cepat kan pastu ada wat kek,karipap,jeli & buah2 jer.. buat lunch tu yg tak sempat nak godeh lebih2
buat makan pulak utk jamu en asben & the geng baru balik main golf, huru hara skit lar time masak nak jenguk budak berdua tu lagi mmg terkejar2 skit...sll wat dinner leh ler nak relax,ni nak kejar time lunch...paham2 aje lar





Monday, 13-Jul-2009 05:25 Email | Share | | Bookmark
puding & sambal ayam

last week try wat puding...tp setelah berzaman tak godeh puding/agar2 guna agar2 tali tu,mak aih punya lah susah nak agak terkeras ler terlembik ler...payah tul ler...klu kat m'sia kan senang guna agar2 serbuk...curah aje la bape sudu nak pakai kita try wat puding susu & puding roti marble (ni cilok dr si hana kat jepun tu) tp nya terlembik skit,rasa dah sedap,len kali leh ler lebihkan agar2 pastu buat ler lauk kegemaran kita & en asben apa lagi klu bukan sambal sambal ayam nih makan ngan nasi biasa ok takpun ngan nasi lemak pun sodapppp ni original resepi mak kita ler





Resepi Sambal Ayam Che Nah :
Bahan2 :
1 ekor ayam
3 biji bawang besar
lada kering (ikut suka nak pedas tahap mana )
1/2 cawan air asam jawa
skit kicap pekat
garam & gula
1 senduk minyak masak
Cara Membuatnya :
Blend lada kering & bawang besar. Panaskan minyak, tumis bahan blend sampai lada masak,masukkan ayam gaul rata & biarkan hingga separuh masak. Masuk air asam jawa,kicap pekat,garam & gula. Rasa semua dah sesedap rasa & gaul2 lagi ayam & bila dah kering sikit siap untuk disantap


[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  [17]  18  19  20  21  22  23  24  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net