from dublin with luv

By: norhafiza mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]
Thursday, 22-Oct-2009 13:01 Email | Share | | Bookmark
holiday..rome,italy

finally dapat jugak luang masa duduk lama skit depan pc sejak2 pindah ke dublin ni makin sibuk, maklum lar takda helper dolu2 'eksen' ada helper,skrang nih dari a-z semua buat sendiri, adoiii patah pinggang dok sapu laman maklum lar sini dok windy memanjang...jgn kan daun2 kering tong sampah & kerusi kat luar rumah tu pun abis tunggang langgang kena tiup angin

ok kali ni nak share story kita bercuti ke rome,italy mmg best sesangat rasanya kena pergi lagi skali lar byk tempat tak sempat cover...menara pisa & venice...uhuhuh rugi betul rasanya tak pergi ke sana,tapi nak buat mcm mana pergi pun 5hari aja so cover tempat yg penting saja lar.....sepanjang we all kat sana, we all stay rumah kawan en asben Samad & Lina... gracias terima kasih sgt2 atas layanan yg diberikan,keletihan & kepenatan melayan kami yg menumpang tido di rumah & tak lupa tukang masak special maklong (jasamu dikenang)

1st day tu we all sempat cover trevi fountain,plazza del popolo,trinita del monnti,castel sant angelo & piazza del tribunali. semua kita cover sambil jalan kaki sambil usung sling bag & tolak stroller mmg letih & kaki rasa cam nak tercabut tapi sangat2 berbaloi. rome mmg terkenal dgn seni rekabentuk bangunan yg unik & menarik,jadi elok2 habis satu hari berjalan baru perasan sakit tengkuk, mana tak nya kepala dok teleng tgk bangunan

actually byk lagi gambar2 menarik sepanjang kita kat sana, tapi ada kat dalam kamera kwn yg pergi sekali tu. nnt2 bila dia dah settle loading semua gmbr kita tepek lar kat sni
than 2nd day we all sempat cover coloseum,santa maria maggiore & s pietro in vincoli. ptg tu pulak dalam pukul 7pm we all rushing ke train station & bertolak ke Florence, about 4hrs by train florence terkenal utk tempat bershopping kiranya ala2 Nilai 2 kat seremban,pada kaki2 shopping mmg heaven pergi ke sana especially time crismas atau end season,hg mmg sgt2 murah

ada lagi gambar2 masa kita berjalan ke coloseum & vatican city. nnt2 ada masa kita d/load

mmg kita suggest pada sapa2 yg nak tour europe masuk lar rome dlm list mmg berbaloi makan mcm biasa lar,sana kan terkenal dgn pizza so dok try pizza memanjang & sedap pastu pada peminat coffee jgn lupa try cafe latte kat rome...best



trevi fountain...unik betul architecture kat rome...

posing...

kat bawah ni ada kolam usually campak coin & make a wish

trevi fountain waktu mlm...lagi cantik

actually building belakang arina tu semua tempat shopping ada gucci,prada & lain2 famous brand


semasa di florence


marry go round ngan uncle samad & nabila

suka sgt arina

masa di train station,on the way to florence

arina & maklong..tukang masak paling best...p/s : maklong jasamu dikenang

en asben kat train station..posing beb!!

samad dlm train..control macho


Wednesday, 14-Oct-2009 09:44 Email | Share | | Bookmark
open house

yg nih kita buat open house kat rumah a week after raya maklum ler nak buat awal2 tak sempat,penuh dgn invitation & mcm biasa lar menunya nasi kerabu & mee hailam...pastu ada lar merinate skit ayam siap bbq kat blkg rumah tu & sate skit..yg nih beli lar kan mana lar sempat nak cucuk sate & raya biasa la kan ada kuah kacang,lemang & ketupat palas (yg nih versi nona instant lar) apa lagi deset plak kita buat paling simple & cepat sebijik kek ceklat & sebijik lagi ciskek,ada egg caramel & jeli perasa pisang..sonang kereja kuih raya sebijik pun tarak...tak sempat nak buat,kontena sampai ngam2 lagi 3-4hari nak raya,mana lar sempat nak cari tray ke brg2 nak buat kuih dlm kotak2 tu semua,so buat ala kadar aje lar thn ni...jemputan dalam 40-50org,sbb nya tak kenal lagi kan InsyaAllah thn depan kita invite lar lebih skit








Wednesday, 14-Oct-2009 09:15 Email | Share | | Bookmark
Pagi raya m'sian hall dublin

lama dah nak masuk tepek gambar kat sni..tapi masa mmg tak mengizinkan..punya lar bz ni ada masa terluang ckittttt baru lar leh nak belek2 fp ni ha
ni gambar2 sekitar m'sian hall dublin masa 1st raya ari tu...tu diaaa dah nak abis syawal baru nak upload gambar kat sni tapi byk gambar takleh upload pulak dah!!! errgghhh tension..nape plak dah???
tak sempat lar nak bebel ari nih,just tepek gambar je coz kita bz nak pack brg & ptg esk nak gi holiday ke rome,italy....yahooooooooooo







Friday, 11-Sep-2009 05:59 Email | Share | | Bookmark
from dublin with luv...hehehe

salam semua...

kita dah sebulan kat dublin ni ha, terkejut ngan cuaca yg xtreme bertukar dari 45degree kat pakistan ke 16degree kat dublin & hasilnya kita kena mild asthma & baby & kakaknya kena flu & running nose so anggap ler asthma & flu nih...welcoming us to dublin

kontena still lum kunjung tiba,klu sampai ikut schedule InsyaAllah kontena sampai depan pintu umh tul2 sehari sebelum raya,kalaunya buat movers dok hilang2 ingatan jawabnya pagi raya lar kontena sampai segala macam persiapan raya nak wat sekut raya,ketupat etc semua dalam kontena so kali nih raya ala kadar je lar,nak wat mcm mana kan dah kebetulan cross time puasa & raya, cehhh alasan pada hal leh ler ngelat takyah wat kuih raya thn nih

ni nak d/load gambar dlm camera pun tak blh,sbb nya kita tertinggal software kat dlm kontena,so kena ler letak gmbr yg ada dlm camera kengkawan kat sni dublin cantik,penuh ngan pokok bunga,hijau mata memandang tapi taburan hujan yg sememangnya hyperaktif baru jek niat nak sapu laman,tetiba lak hujan dgn cuaca terang benderang tapi hujannya tak ler lebat cuma renyai jek & sekejap2 jek,tapi dalam sehari ada ler 3-4kali hujan,sampai tak perasan ler bila hujan,tgk2 tingkap basah...eh bila masa pulak hujan kebetulan pulak rumah kita mmg dekat dgn kawasan pantai, jadi mmg berangin & rasa cam nak terbalik rumah nanti2 bila dah semua settle kita d/load gambar kita strolling kat sni

we all sampai sni 13.08 kul 2.30pm & flight on time dari abu dhabi. & kebetulan sampai sni ada buat family day, farewell utk staff yg cross ke singapore & sekali lar kiranya welcoming us to dublin seronok gak bila sampai2 jek dah ada aktiviti, sempat lar kenal a few m'sian kat sni kat sni m'sian community dalam 1000++ seronok nih menambah kenalan baru kat sni ok itu je lar wat kali nih,gambar main masak2 tak leh nak tepek,nnt2 dah settle semua kita tepek ler kat sni so buat kengkawan di m'sia & kwn2 di perantauan, kita nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT LEBARAN dengan penuh kesyukuran & gembira





di rumah m'sia dublin,ireland

kita inteprem kat blkg,tgh suap aira bubur jagung sambil mencangkung



Saturday, 1-Aug-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
bye bye pakistan ;)

dah seminggu bzzzz dok packing barang2 lagi skali (br jek pas pindah umh) kita akan meninggalkan bumi pakistan 'tercinta' nih middle of aug. & akan cross ke tempat baru Dublin,Ireland alhamdullilah dpt tempat elok skit

actually leh packing 2nd week of aug. tp nak tutup kontena awal & plan kontena sampai umh kat dublin tu tgh bln puasa,maklum ler dlm kontena ler segala mak nenek santan,ketupat,kerisik,kacang tanah,rempah2 pakistan yg dah borong sakan segala mcm menda utk prepare raya...klu kontena lambat sampai jawabnya biskut cicah nescafe ler pagi raya nih ( huh...ni baru betul2 raya di perantauan) hahahahaha

dan seperti biasa ler bila dok sibuk packing barang & pindah tempat baru ni apa lagi,bersawang lagi ler 'umah' kit ni tak tau lar bila sempat nak bertenet lagi,kebetulan pergi tempat baru nih bln august,sah bz celeb. national day plus nak prepare ramadhan sekaligus raya!!! haaa ambik ko mmg double triple bz nyer
Jadi kita nak ambik kesempatan nak wish kengkawan kat alam cyber nih...


SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN &

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK &

SELAMAT MENYAMBUT BULAN SYAWAL


Panjang umur & bila tak bzzzz kita jumpa lagi di lain entry

p/s : kengkawan & tetamu yg mai singgah umah nih sila lar ambik kad raya yang terawal 2 bulan nih






[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net